Full Blast BBQ

Maak een belevenis van uw barbecue!

Het ontstaan van Full Blast BBQ

2015

Op rondreis door de Verenigde Staten rijden we voorbij het zoveelste steakhouse, maar nu wordt onze aandacht getrokken. Wat is dat voor een ding? Een groot, zwart monster aan de rand van een overdekt terras! Rook uit de pijpen en enorm opzichtig. Vol in de remmen, snel de wagen aan de kant.

Daar stond hij. Zoiets hadden wij niet eerder gezien; een gigantische barbecue, verhit door een knetterend houtvuur in een verbrandingskamer achter de ketel, waar het vlees op een ronddraaiend carrousel lag te garen.

Snel enkele foto's gemaakt, een goed gesprek met een van de medewerkers van het restaurant en weer verder met onze reis. Maar wat een gaaf ding. In Nederland nooit iets soortgelijks gezien. Wel grote barbecues, maar niets zoals het monster bij dat bewuste steakhouse.

Het monster liet ons niet los.

2016

Door een samenloop van omstandigheden dient zich een 'nu of nooit'-situatie aan; tijd en gelegenheid om een eigen monster te creëren. Op jacht naar goed bruikbare en recyclebare producten, nieuwe gasfles voor het lasapparaat en de productie kon beginnen!

Het resultaat

Een grote verticale smoker, gestookt op houtblokken en voldoende capaciteit om ca. 40 kilo beenham in een keer te garen en roken.

Daarnaast een grote horizontale BBQ-oven, indirect verwarmd door in een verbrandingskamer achter de ketel houtblokken te stoken. Het ronddraaiende carrousel in de ketel zorgt ervoor dat het vlees niet kan verbranden. Zo kunnen wij in korte tijd voor grote gezelschappen heerlijke spareribs klaarmaken.

Al met al een gigantische blikvanger voor op uw bedrijfsfeest of evenement, waarmee wij vlees, vis en vegetarische producten van excellente kwaliteit voor u bereiden.